Trending

Tijd voor actie: Zo keer je de productiviteitsdaling om

Het CBS heeft het onlangs bevestigd: de arbeidsproductiviteit in Nederland stagneert. Bedrijven en instellingen worstelen om efficiënter te werken. Maar wat kunnen we hieraan doen? Hoe kunnen we in deze tijd van economische onzekerheid toch onze productiviteit verhogen?

Subscribe

Waarom vertraagt de Nederlandse productiviteitsmotor?

Historisch gezien is Nederland erg succesvol geweest in continue innovatie. Maar volgens het statistiekbureau zitten we momenteel in de grootste daling sinds 2009, toen de kredietcrisis de economie nog in de weg zat. De laatste jaren is de groei van onze productiviteit stilgevallen. Terwijl we vroeger gemiddeld 1,5% per jaar productiever werden, is dat nu teruggelopen naar slechts 0,4%. Dit betekent dat we minder produceren met dezelfde inspanning.

Hoewel Nederland nog steeds in de top 10 van meest productieve landen staat, zijn we de afgelopen jaren achterop geraakt. Dit komt omdat we meer zijn gaan werken om dezelfde output te halen. Terwijl andere landen slimmer en efficiënter zijn geworden, hebben we vooral meer uren gemaakt. In vergelijking met onze Europese buren doen we het zelfs onder de maat: slechts vijf EU-landen hebben een nog kleinere groei van de arbeidsproductiviteit laten zien. Door te investeren in betere opleidingen, moderne machines en innovatieve processen kunnen we onze productiviteit verhogen.

Drone landbouwDe bouwsector is een goed voorbeeld van een sector waar de digitalisering achterblijft. Terwijl andere sectoren volop profiteren van innovatieve technologieën zoals drones, 3D-printen en Building Information Modelling (BIM), blijft de bouw vaak achter in traditionele werkwijzen. Door de inzet van slimme software kunnen we processen als planning, inkoop en kwaliteitscontrole aanzienlijk efficiënter maken. Daarnaast kunnen we met behulp van data-analyse beter voorspellen welke projecten vertraging oplopen en proactief maatregelen nemen om dit te voorkomen. OutSmart biedt een geïntegreerde oplossing die speciaal is ontworpen voor bedrijven met een buitendienst, waardoor bedrijven in deze branche hun productiviteit significant kunnen verhogen.

De rol van technologie

Een van de antwoorden ligt in de technologie. Door slimme software in te zetten, kunnen we processen automatiseren, data-analyse verbeteren en de samenwerking binnen teams stimuleren. En juist hier komt OutSmart om de hoek kijken.

OutSmart: jouw partner in productiviteit

MicrosoftTeams-image-32-1280x871Omdat we in 2011 al zagen hoe hard bedrijven, vooral in de buitendienst, een betere oplossing nodig hadden in het verhogen van hun productiviteit, hebben we een gebruiksvriendelijk en betaalbaar systeem ontwikkeld dat krachtig genoeg is voor elke uitdaging. OutSmart is een krachtige softwareoplossing die speciaal is ontworpen om de productiviteit van buitendienstmedewerkers te verhogen. Door alle processen te digitaliseren en te automatiseren, bespaar je tijd, verminder je fouten en verhoog je de efficiëntie.

Stel je voor: Je medewerkers kunnen zich focussen op wat ze het beste doen, terwijl OutSmart de administratieve rompslomp uit handen neemt.

Met OutSmart:

  • Bespaar je tijd: Door automatisering van taken en optimalisatie van routes.
  • Verhoog je efficiëntie: Door real-time inzicht in alle werkzaamheden.
  • Verbeter je klanttevredenheid: Door een persoonlijke aanpak en snelle service.
  • Verlaag je kosten: Door minder fouten en een efficiënte planning.

Klaar om de productiviteit in jouw bedrijf te boosten? OutSmart biedt de oplossing.

Vergelijkbare berichten