Planning

Altijd een up-to-date projectplanning? OutSmart!

Projectplanning maken met OutSmart: ✓Gebruiksvriendelijke software, iedereen snapt het! ✓Maak je projectplanning makkelijker ✓Ontdek onze gratis webinar!

Subscribe

OutSmart maakt je het leven makkelijker door je te helpen met het maken van je (project)planning. Hoe we dat doen? Lees snel verder!

We leggen je graag basics uit van het planbord in OutSmart, om je een idee te geven van hoe eenvoudig je projectplanning kan zijn als je gebruik maakt van de software van OutSmart.

Nu al enthousiast? Probeer dan 14 dagen met een gratis proefaccount

Projectplanning maken

Een projectplanning maken: iedereen doet het anders. De een doet het vanuit de losse pols en bekijkt het per week, een ander gaat aan het begin van de maand uitgebreid zitten puzzelen om de meest optimale personeelsplanning voor de komende maand in elkaar te zetten.

Hoe maak jij je projectplanning? Maak je je planning in Google Calendar? Of misschien maak je ze in Excel? Als je een van beide vormen gebruikt om een planning te maken, hebben we nieuws voor je: met OutSmart ziet het er hetzelfde uit, maar werkt beter.

Vind je het stressvol, zo’n projectplanning maken?

We horen het geregeld van klanten: eigenlijk wilden ze niet overstappen op een tool waarin ze ook hun planning moesten gaan doen, maar nu zouden ze niet meer zonder kunnen.

Het leren werken met een nieuw programma is vaak een hele kluif. Een programma heeft allerlei functies, je kunt alles op verschillende manieren instellen en er zijn veel verschillende tabbladen. Daarbij komt dat het maken van een planning, ook los van het gebruik van een nieuwe tool, vaak al stressvol genoeg is.

Stress bij het maken van een projectmanagement komt vaak door onvoldoende overzicht. Je zit klaar om je planning te maken, maar dit roept allerlei vragen op:

  • Waar had je die ene werkbon van vorige week vrijdag nu neergelegd?
  • Hoe zat het ook alweer met die vakantie die je medewerker had aangevraagd, ging die over twee of drie weken in?
  • Had je nu al akkoord op die ene offerte, moet die klus aanstaande maand ingepland worden?

Probeer nu 14 dagen gratis met een proefaccount

Begin bij het begin: een overzichtelijke orderplanning

Een project bestaat vaak uit meerdere orders. Om een eenvoudige projectmanagement te maken, is het daarom zaak om je allereerst bezig te houden met je orderplanning.

Als je orderplanning een logisch geheel is en up-to-date is, kun je bij het maken van je projectmanagement gestructureerd en doelgericht werken. Je hebt dan immers (de planning van) al deze orders helder. Dit is de onmisbare basis voor een geslaagde projectmanagement.

Wat is orderplanning?

Een orderplanning is een overzichtelijke planning in een plantool die je precies laat zien wanneer en door wie welke order wordt uitgevoerd. OutSmart heeft een handig digitaal planbord voor orderplanning. Hierin plan je order voor order in, totdat je een overzichtelijk geheel hebt en van elke order kunt zien door wie die wanneer wordt uitgevoerd. De binnendienst plant de orders in en de medewerkers in de buitendienst kunnen vervolgens deze orderplanning inzien, ook offline, en weten wanneer zij welke klus moeten uitvoeren.

Orderplanning met OutSmart: hoe werkt het?Digitale Planbord

Nou, heel simpel. Het planbord van OutSmart is een overzichtelijk planningsprogramma voor orderplanning. Het ziet er zo uit:

  • op de bovenste helft van je scherm zie je een soort Google Calendar;
  • op de onderste helft vind je een soort Exceloverzicht met per rij een order die ingepland moet worden.

De in te plannen werkbonnen, onderin je scherm, kun je eenvoudig slepen naar de kalender, op de bovenste helft van je scherm. De kalenders kun je per week, per dag of per maand weergeven. Ook kun je ervoor kiezen om enkel de planning te zien van één medewerker in de buitendienst, of juist van allemaal. Zo kun je per individuele medewerker plannen of juist taken wegzetten bij de medewerker die nog de meeste tijd heeft, net wat jij zelf fijner vindt werken.

De medewerkers in de buitendienst krijgen op hun projectmanagement app hun rooster te zien dat jij hebt samengesteld. Zo zie je: planning software hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.

 

Kan ik dat ook, projecten plannen met OutSmart?

Snap je de beschrijving hierboven, die uitlegt hoe je een orderplanning maakt met OutSmart? Dan kun je waarschijnlijk een planning maken in OutSmart.

Eigenlijk kan iedereen overweg met OutSmart. We doen er dan ook alles aan om het gebruiksvriendelijkste programma te zijn om je werkbonnen mee aan te maken, in te plannen, uit te voeren en te factureren. We blijven onze planning software daarom steeds verbeteren aan de hand van jouw input.

Maak je je projectmanagement of orderplanning altijd op een Mac? Geen probleem, OutSmart kun je gebruiken met Android en met Apple.

Ik wil mijn projectplanning makkelijker maken!

Wil je je projectplanning makkelijker en vooral overzichtelijker maken? Wil je alles dat met je werkbonnen te maken heeft, centraal regelen, van offertes maken en versturen tot werkbonnen aanmaken en factureren? Willen je medewerkers in de buitendienst vooral snel en makkelijk hun werkbonnen in de app kunnen inzien, uitvoeren en laten ondertekenen? En word jij er dan weer blij van als ze die werkbonnen niet kwijtraken? Maak kennis met OutSmart, het gemakkelijke alles-in-één programma dat je helpt je werkzaamheden gestructureerd uit te (laten) voeren en het overzicht te houden.

Wil je een voorbeeld van een projectplanning in OutSmart zien? Bekijk dan eens onze webinars op YouTube. Hierin kun je zien hoe het planbord eruitziet en kom je meer te weten over het gebruik ervan. Of meld je aan voor onze webinar voor starters! Je krijgt dan antwoord op al je praktische vragen (bijvoorbeeld: welke investering vergt OutSmart en hoe lang duurt het voordat ik die investering heb terugverdiend?). Verder krijg je een live demo van hoe OutSmart eruitziet: we leggen je stap voor stap uit hoe het werkt.

Ben je benieuwd naar OutSmart? Volg dan een kennissessie waarin we je in 2 uur laten zien hoe we jouw werkzaamheden makkelijker kunnen maken.

Nu al enthousiast? Probeer dan 14 dagen met een gratis proefaccount

Vergelijkbare berichten