Offerte

Doelgericht en efficiënt een professionele offerte opstellen

Offerte opstellen voor een nieuwe klus of klant? Bekijk de mogelijkheden die OutSmart software biedt en begin jouw gratis maand.

Subscribe

 

facturatie software offerte outsmartEen offerte opstellen is dé buitenkans voor een nieuwe klus of klant. De klant is benieuwd naar jouw diensten of producten en is geïnteresseerd in een mogelijke samenwerking. Ze vragen een offerte aan om zich te oriënteren. Dit is dé tijd om in de startblokken te springen: dit moment dien je als ondernemer met beide handen aan te grijpen. Het is jouw kans om de klant om de vingers te winden.

Toch ben jij vaak niet de enige partij waar de klant een offerte aanvraagt. Ze willen vaak meerdere bedrijven met elkaar vergelijken om zo tot de meest gunstige partij te komen. Hoe kom je dan toch het best uit de verf en val je in het oog van jouw potentiële klant?

Nu al enthousiast? Probeer OutSmart nu 30 dagen gratis

De kunst van een goede offerte opstellen

Een offerte is een vrijblijvend voorstel naar de klant. Dit betekent dat deze nog afgewezen kan worden en het dus niet verplicht is om akkoord te gaan. Het is een aanbod aan potentiële klanten of opdrachtgevers, waarin je jouw diensten zo goed mogelijk in kaart brengt. Je maakt duidelijk wat jij kunt leveren, tegen welke prijs je dit kunt bieden en welke voorwaarden hierbij komen kijken. De klant kan dit voorstel vervolgens overwegen en besluiten om wel of niet met jou in zee te gaan.

Voor sommige ondernemers kan het tijdrovend zijn om een professionele offerte te maken. Hierdoor kan het een klus worden die zij het liefst voor zich uitschuiven. Toch is dit alles behalve gewenst. Het is hét moment om jezelf te verkopen en goed op de markt te zetten. Een goede offerte is daarom van belang. Het geeft de klant een aantrekkelijk en duidelijk overzicht van de prijsopgave en de aangeboden service. En laat dit nu precies hetgeen zijn dat de klant over de streep trekt.

Zo kun je een offerte maken met OutSmart

Een offerte opstellen hoeft niet moeilijk te zijn. Binnen enkele klikken kan de professionele offerte gereed zijn voor versturen en de klant een uitstekend beeld geven van de aangeboden diensten. Nu denk je natuurlijk: hoe dan? Het antwoord is simpel. OutSmart helpt je bij deze professionele offerte. Met onze software staat jouw op maat gemaakte offerte binnen één handomdraai klaar, wordt deze automatisch naar de klant gestuurd en dat allemaal in jouw eigen huisstijl.

In een paar stappen naar jouw professionele offerte

Begin je met de software van OutSmart, dan kun je eenvoudig een schema inrichten. Er staat één standaardschema voor je klaar, die je vervolgens baseert op jouw bedrijf. Zo kun je de lay-out aanpassen naar jouw huisstijl en diverse gegevens invoeren. Door deze standaard instellingen gereed te zetten, voorkom je dat je dit iedere keer opnieuw hoeft te doen.

Staat het schema klaar, dan kun je de desbetreffende offerte maken. Doordat je een standaard schema hebt klaargezet, hoef je hiervoor nauwelijks iets aan te passen. Je vult enkel de materialen, uursoorten en prijzen in voor de nieuwe aanbieding en de offerte staat klaar.

Dan komt het alleen nog aan op het versturen van de professionele offerte. Met OutSmart is deze stap vrijwel te verwaarlozen. Dit gebeurt namelijk automatisch. Met de software kun je deze makkelijk verzenden of exporteren. Bovendien heb je de mogelijkheid om deze online te laten ondertekenen door de klant. Zeer efficiënt dus.

WorkFlowOutSmartFox

De voordelen van offerte opstellen met OutSmart

Als ondernemer wil je opvallen bij jouw klanten. Met de software van OutSmart kies je voor:

  • Een offerte in eigen huisstijl en logo;
  • Duidelijke en professionele prijsopgave;
  • In een paar klikken een complete offerte;
  • Gratis proefmaand van onze software.

 

Zet jouw professionele offerte om naar werkbon

Is jouw offerte door de klant geaccepteerd en ondertekend? Dan kun je hier meteen mee aan de slag. Dit gaat als volgt in zijn werking. Je kunt de offerte namelijk eenvoudig omzetten tot digitale werkbon. Waarom is dit zo handig? Deze werkbon zet je namelijk meteen door in de personeelsplanning. Je plant een buitendienstmedewerker in naar wens en zet de offerte meteen in gang. Hierdoor krijgt de medewerker meteen zijn nieuwe taak te zien, waardoor hij hier altijd van op de hoogte is. Je hoeft hen dus niet los te contacten om de wijzigingen door te geven, maar dit kunnen zij zelf meteen zien bij het inplannen. Efficiënt en op orde dus. Bovendien verloopt de administratie van de tijdsregistratie ook nog eens extra soepel. Twee vliegen in één klap dus.

Begin nu met jouw gratis maand

Waarschijnlijk denk je nu: eerst zien dan geloven die offertes. En dat snappen wij helemaal! Juist daarom kun je onze software van OutSmart een maand lang gratis proberen. Vind je eigen weg in onze software, kijk of het iets voor je is en maak kennis met de handige functies in ons programma. Wij beloven je: na het gebruik wil je niet meer terug. Begin vandaag nog met jouw gratis maand en verras jouw klanten met een professionele offerte. Blink uit in jouw offertes en steel de aandacht van jouw leveranciers.

Heb je toch nog vragen over een offerte opstellen met OutSmart? Ook dat begrijpen wij. We leggen het je graag uit tijdens een live demo. Start nu jouw gratis maand of plan een online demo in. Efficiëntie, daar staan wij voor.

Probeer OutSmart nu 30 dagen gratis

Vergelijkbare berichten