Geen onderdeel van een categorie

OutSmart bestaat 10 jaar!

OutSmart International bestaat 10 jaar! Wat is het verhaal achter OutSmart en wat is de belangrijkste drijfveer van deze ondernemers?

Subscribe

OutSmart bestaat 10 jaar!

Op 1 oktober 2022 vieren we dat OutSmart International 10 jaar bestaat. De hele maand oktober staat in het teken van het 10-jarig jubileum en dit gaan we dan ook uitgebreid vieren. Dit leek ons een mooie gelegenheid om onze oprichters, en vooral de personen achter deze functies, nóg wat beter te leren kennen. Wat is het verhaal achter OutSmart International en wat is de belangrijkste drijfveer van deze ondernemers?

Steven Rigter (CEO) en Bas Langenhuizen (CCO) hebben op 1 oktober 2012 de MVP, de eerste versie van de WerkbonApp gelanceerd. Later werd dit OutSmart. In 2009 startte Steven met een bedrijf dat Apps ontwikkelde voor bedrijven. In die tijd had Apple net de iPhone 3 uitgebracht en was de Appstore vrijgegeven voor derden. Steven en Bas leerden elkaar kennen vanuit één van de App-projecten. Bas was werkzaam voor een bedrijf in GPS traceer-systemen en had de vraag voor digitale werkbonnen al een aantal keer gehad. Dit idee hebben Steven en Bas samen omgezet naar een concreet concept die ze WerkbonApp hebben genoemd. Steven: “Voor mij bood dit de mogelijkheid om nu eens niet voor anderen alleen Apps te ontwikkelen, maar nu kon ik alle opgebouwde expertise naar een eigen oplossing vertalen.’’

Toen in 2012 de eerste versie van de App en backoffice werd gelanceerd, was het de eerste SaaS-oplossing voor digitale werkbonnen. Vanaf dag 1 was er tractie. Bas: “Ik denk dat we allebei voelden dat we iets hadden gecreëerd waarmee we bedrijven echt konden helpen.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

Steven en Bas: “Als je de literatuur bekijkt, halen van de 1.000 nieuw gestarte bedrijven er 4 het omzetniveau waar wij nu opzitten. We zijn hard op weg om het volgende niveau te bereiken dat maar door 1 op de 100.000 bedrijven gehaald wordt. We zijn er ontzettend trots op dat we zover zijn gekomen, zonder externe financiers, op eigen kracht. Vanuit een idee dat we samen hebben uitgewerkt, is nu een goedlopend bedrijf gekomen met 45 man dat jaar na jaar een grote groei heeft doorgemaakt. Samen met onze collega’s maken we lief en leed mee en voelt het als één grote familie. Van de eerste OutSmart baby’s gaan we nu naar het eerste OutSmart huwelijk. Samen groeien we met onze medewerkers, klanten en partners.”

Wat zijn jullie leerzaamste momenten geweest?

Steven en Bas: “Het is vanaf het begin tot nu een enorme leerschool geweest voor ons beiden. Je start als uitvinder en verkoper. Nu besturen we samen een middelgroot bedrijf. Hierdoor leer je je eigen sterke, maar ook zwakke punten kennen wat soms wel eens lastig kan zijn. Als ondernemer denk je dat je het beste alles zelf kunt doen, tot je erachter komt dat dat niet zo is. Langzaam ga je van micro-management naar macro-management en neem je mensen aan die veel beter in specifieke onderdelen zijn. Verder volgen we elk jaar een cursus, zoals scaling-up of growth hacking zodat we door blijven groeien en niet bottle-neck worden van ons eigen bedrijf.”

Noem elkaars sterkste punten

Steven: “Bas is een sales-tijger die erg naar buiten gericht is. Hij kent onze klanten door en door en begrijpt hoe je een product aan de man brengt. Verder heeft Bas veel ervaring met het opzetten van partner-netwerken, wat bij OutSmart een wezenlijke versnelling aan de klant-groei heeft gegeven.”

Bas: “Steven zijn kracht zit ‘m in het altijd rustig blijven, overzicht houden en niet snel in de stress raken. Hij denkt innovatieve oplossingen uit en met zijn positieve instelling lukt het hem de hele organisatie te enthousiasmeren en de interne organisatie uit te bouwen. Dit is onze Yin en Yang en ik denk dat dat ook de bron is van onze gebalanceerde groei.”

Waar kunnen jullie je aan ergeren aan elkaar?

Steven: “Het grappige is dat we nog nooit ruzie hebben gehad in de afgelopen 10 jaar. Niet over de te nemen strategie en ook niet over de bedrijfsvoering. We respecteren elkaars expertise en we zijn complementair aan elkaar. We lachen elke dag samen, we houden het luchtig, maar genieten vooral van het avontuur!”

Nog steeds is na 10 jaar de belangrijkste drijfveer: ondernemers helpen het werk eenvoudiger en sneller te maken om zo mee te groeien met klanten.

Vergelijkbare berichten