Workflow

Werkprocessen verbeteren door procesoptimalisatie

Het leveren van de juiste producten op het juiste moment, met zo min mogelijk kosten en in een korte tijd. Het is de droom van elk bedrijf.

Subscribe

Het leveren van de juiste producten op het juiste moment, met zo min mogelijk kosten en in een enorm korte tijd. Het is de droom van ieder bedrijf. Hoe eenvoudig het ook klinkt: voor veel bedrijven is het niet zo vanzelfsprekend dat alle processen gestroomlijnd gaan.

Orders kwijt, stapels papierwerk, een apart systeem voor iedere handeling en weinig overzicht in de administratie. Lijkt dat er al meer op? Waarschijnlijk wel. Voor veel bedrijven is dit helaas nog steeds de realiteit. En dubbel pech: dit zie je vaak ook terug in de kosten. De oplossing? Procesoptimalisatie!

Wil jij jouw werkprocessen verbeteren en heb je een bedrijf met een buitendienst? Dan is OutSmart jouw trouwe partner.

Procesoptimalisatie: wat houdt het in?

Je hebt de term vast eens voorbij horen komen. Procesoptimalisatie is hip en steeds meer bedrijven wagen zich eraan. Toch beginnen veel ondernemers hier vaak te laat aan – het woord procesoptimalisatie komt past boven drijven als alles fout lijkt te gaan. Juist wanneer er zoveel te winnen valt. Laten we dit begrip eens onder de loep nemen. Want wat betekent het nu eigenlijk?

Simpel gezegd is procesoptimalisatie het efficiënter maken van alle processen in een organisatie. Dit hoeft dus niet perfect te zijn, maar we hebben het vooral over het verbeteren van een proces. Door effectiever om te gaan met de middelen die je hebt, kun je dus meer uit jouw werkzaamheden halen.

Efficiënter werken? Zo begin je

De kern van efficiënter werken zit hem in het slim inzetten van jouw werktijd. Dat betekent dat je in die tijd zoveel mogelijk taken probeert af te ronden. Maar dit klinkt simpeler dan het in werkelijkheid is. Het is moeilijk om jouw werkprocessen ineens te veranderen, zeker als je dit helemaal naar je hand hebt gezet.

Misschien ben je gewend om altijd Excel te gebruiken of heb je de routine zo in je hoofd zitten dat het lastig is om daar van af te wijken. Toch is het soms essentieel om jouw processen eens goed onder de loep te nemen. Zo kom je erachter dat je jouw werk misschien veel sneller kunt doen door voor alles één softwaresysteem te gebruiken.

Procesoptimalisatie in de buitendienst

Processen in de buitendienst kunnen soms een flinke puzzel zijn. De buitendienstmedewerkers raken werkbonnen kwijt, vergeten deze af te geven en zorgen bovendien voor dubbel werk. Laten we eens naar het proces kijken. Het begint bij de klus inplannen, waarna de buitendienst medewerker op de hoogte gebracht moet worden.

Op locatie komt de werkbon om de hoek kijken. De ingevulde werkbon moet de administratie weer doorvoeren. Er moet een factuur gemaakt worden en deze wordt vervolgens weer verwerkt. Dat klinkt als een lange zit. Je zou toch zeggen dat dat anders moet kunnen? Daar biedt OutSmart graag haar helpende hand. Wij helpen je bij deze procesoptimalisatie door alle processen te automatiseren. Efficiënt én praktisch.

Alles-in-één voor jouw procesoptimalisatie

Projecten komen en gaan. Om te voorkomen dat jij jezelf met stapels werk opzadelt, heeft OutSmart een simpele oplossing gevonden: alles onder één dak. We werken met een simpel software systeem waarin je de administratie en planning eenvoudig bij kunt houden. Alles kun je in dit systeem terugvinden. De werkbonnen worden digitaal getekend, facturaties en offertes worden automatisch verstuurd en al je contracten kun je in dit systeem terugvinden.

Door al de werkprocessen samen te voegen, ga je dubbel werk tegen en breng je meer efficiëntie in jouw taken. Je houdt tijd over en zult dus meer ruimte krijgen in jouw planning. En dat betekent: kostenbesparing door procesoptimalisatie.

Alle processen met elkaar verbonden

Ga je aan de slag met OutSmart, dan zorgen we dat alle werkprocessen geïntegreerd worden in één en hetzelfde systeem. Doordat alle onderdelen met elkaar verbonden worden, zul je een hoge mate van efficiëntie bereiken. In een paar klikken heb je jouw offertes opgesteld, je werkbonnen worden meteen omgezet in een factuur, je planning is altijd up-to-date en de urenregistratie regelt zichzelf. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is dit hoe het werken met OutSmart er in de praktijk uit ziet. Je regelt alle zaken gewoon vanaf een eenvoudige app op je telefoon of laptop. Zo heb jij alle gegevens dus altijd in je broekzak. Dat noemen we dus procesoptimalisatie.

Optimaliseer jouw werkprocessen met OutSmart

Wij helpen je graag om meer efficiëntie te behalen in jouw werkzaamheden. Ben je benieuwd hoe OutSmart kan helpen bij procesoptimalisatie? Eerst zien dan geloven: daar geloven wij heilig in. Juist daarom willen wij dat iedereen zich vrij voelt om eerst eens rond te snuffelen in onze software. Ontdek alle handige snufjes, krijg de software onder de knie en ervaar vooral alle gemakken van OutSmart. In een gratis proefperiode van 30 dagen waan jij jezelf in de omgeving van onze software en heb je de kans om alle ins en outs te ontdekken.

Grote kans dat je daarna helemaal overtuigd bent (en wij zijn ervaringsdeskundigen). Heb je vragen over onze software of wil je het eens doornemen met een van onze specialisten? Schroom niet en trek aan de bel. Wij zijn beschikbaar voor al jouw vragen en adviseren je graag hoe je jouw werkprocessen nóg efficiënter kunt maken. Procesoptimalisatie hoeft niet saai te zijn. Met OutSmart blaas je jouw processen een nieuw leven in.

Vergelijkbare berichten