Geen onderdeel van een categorie

Cybersecurity trend: Wat houdt het in en wat betekent het voor jou?

Met de groei van de technologie en digitale economie is de behoefte aan cybersecurity, beveiliging van gegevens en systemen, groter dan ooit.

Subscribe

Cybersecurity is een belangrijk onderwerp geworden voor bedrijven en organisaties in alle industrieën. Met de groei van de technologie, de toename van het gebruik van internet en mobiele apparaten en de groei van de digitale economie, is de behoefte aan beveiliging van gegevens en systemen groter dan ooit. In 2023 zijn er een aantal belangrijke cybersecurity trends waar bedrijven rekening mee moeten houden.

De groei van de cloud security

Een van de belangrijkste trends is de groei van cloud security. Steeds meer bedrijven migreren naar de cloud, waardoor er een grotere behoefte is aan beveiliging van cloud-gebaseerde systemen en gegevens. Bedrijven die migreren naar de cloud kunnen een grotere controle krijgen over hun IT-infrastructuur en -gegevens, maar tegelijkertijd kan er een grotere kans zijn op cyberaanvallen op de cloud-omgeving.

AI en ML voor cybersecurity

Een andere belangrijke trend is het gebruik van Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) voor cybersecurity. Steeds meer bedrijven gebruiken AI en ML voor cybersecurity, zoals voor het detecteren van bedreigingen en het automatiseren van incidentrespons. Dit kan helpen bij het detecteren van bedreigingen en het automatiseren van incidentrespons, waardoor bedrijven sneller kunnen reageren op aanvallen en hun netwerken beter kunnen beschermen. Tegelijkertijd kan het gebruik van AI en ML ook leiden tot nieuwe soorten van aanvallen en bedreigingen.

Cybersecurity en toenemende kosten

Een derde trend is de groei van het Internet of Things (IoT) en de versterking van de beveiliging van deze apparaten. Met de groei van het aantal IoT-apparaten, is er een grotere behoefte aan beveiliging van deze apparaten. Dit kan leiden tot een grotere veiligheid voor de gebruikers en hun gegevens, maar kan ook leiden tot meer kosten voor bedrijven en organisaties. Ook zien we een groei in het gebruik van mobiele apparaten voor zakelijke doeleinden. Met deze groei neemt de behoefte aan beveiliging van deze apparaten toe. Dit kan bedrijven helpen om hun gegevens beter te beschermen, maar kan ook leiden tot meer beveiligingsmaatregelen en kosten.

Tot slot is er een groeiende trend van de versterking van de beveiliging van de supply chain: bedrijven die hun supply chain beveiligen, kunnen hun gegevens beter beschermen tegen cyberaanvallen, maar kan ook leiden tot meer kosten en inspanningen om deze beveiliging te implementeren en te onderhouden.

 

Al deze trends hebben ook invloed in de manier waarop administratie wordt bijgehouden én opgeslagen. Het is van belang dat de administratie voldoet aan verschillende eisen en wet- en regelgeving. Wil je meer te weten komen over hoe werken in de cloud, wat de voor- en nadelen zijn van werken in de cloud en hoe dit alles ervoor zorgt dat je efficiënter te werk gaat? Lees dan vooral deze blogs eens.

Vergelijkbare berichten