OutSmart Integraties

Digitalisering in de bouw: Hoe OutSmart en Visma Solidbricks bouwbedrijven efficiënter laten werken

Ontdek hoe de samenwerking tussen OutSmart en Visma Solidbricks bouwbedrijven helpt om financiële processen te digitaliseren. Efficiëntere workflows, snellere facturatie en real-time inzicht in projecten zorgen voor betere resultaten. Lees meer!

Subscribe

In de bouwsector van 2024 werken veel bedrijven nog steeds met verouderde methoden zoals papieren documenten, losse e-mails en Excel-sheets. Dit maakt het moeilijk om de complexiteit van moderne projecten efficiënt te beheren. Visma Solidbricks en OutSmart hebben de handen ineengeslagen om deze uitdagingen aan te pakken. Samen bieden ze een geïntegreerde oplossing waarmee bouwbedrijven hun binnen- en buitendienst kunnen digitaliseren. Dit leidt tot meer overzicht, snellere facturatie en een efficiëntere workflow.

Waarom digitalisering essentieel is voor de bouw

Bouwprojecten zijn vaak groot en complex, en traditionele werkwijzen vertragen de processen onnodig. Denk aan handmatige werkbonnen, die tijdrovend en foutgevoelig zijn. Door te digitaliseren kun je niet alleen efficiënter werken, maar krijg je ook meer grip op je projecten. De samenwerking tussen Visma Solidbricks en OutSmart maakt het mogelijk om deze processen te automatiseren en te stroomlijnen.

OutSmart biedt een digitale ‘gereedschapskoffer’ voor de buitendienst, waarmee medewerkers altijd toegang hebben tot werkbonnen en direct inzicht krijgen in de status van een project. Door de integratie met Visma Solidbricks wordt deze informatie naadloos overgezet naar het administratieve systeem, wat zorgt voor real-time facturatie en overzicht.

Praktische tips voor het optimaliseren van je financiële processen

In een recent gesprek met Bas Langenhuizen, oprichter en managing director van OutSmart, en Mark Horné, sales- en accountmanager bij Visma Solidbricks, kwamen drie belangrijke tips naar voren voor bedrijven die hun financiële processen willen digitaliseren:

  1. Kies voor flexibiliteit en vrijheid Volgens Mark is het belangrijk om te kiezen voor applicaties die naadloos met elkaar integreren en die aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Een flexibel systeem zoals OutSmart, dat gekoppeld kan worden aan Visma Solidbricks, zorgt ervoor dat processen geautomatiseerd worden en dat je niet vastzit aan één oplossing. Hierdoor kunnen bedrijven sneller schakelen en hun administratieve processen stroomlijnen.

  2. Neem stakeholders mee in het proces Bas benadrukt dat digitalisering meer is dan alleen technologie. Het gaat ook om het meenemen van de mensen in je organisatie. Wanneer je overgaat op een digitaal systeem, verandert er veel. Door stakeholders van meet af aan te betrekken, creëer je draagvlak en zorg je ervoor dat de nieuwe manier van werken breder wordt geaccepteerd. Dit vergroot de kans op een succesvolle implementatie.

  3. Zorg voor snelle en nauwkeurige processen Door de juiste digitale tools in te zetten, kun je sneller en accurater factureren. De gewerkte uren, kilometers en gebruikte materialen worden in OutSmart geregistreerd en vervolgens automatisch doorgestuurd naar Visma Solidbricks. Dit betekent dat facturen sneller worden opgesteld en verzonden, wat niet alleen de efficiëntie verhoogt, maar ook de cashflow verbetert.

De kracht van samenwerking

De samenwerking tussen Visma Solidbricks en OutSmart gaat verder dan alleen een technische integratie. Wat begon met een klantverzoek om werkbonnen te digitaliseren, is uitgegroeid tot een synergie waarbij beide bedrijven zich richten op hun eigen expertisegebieden. Visma Solidbricks ondersteunt de backoffice, terwijl OutSmart zich richt op de buitendienst. Deze samenwerking zorgt voor een compleet geïntegreerde oplossing die bedrijven helpt hun processen van A tot Z te optimaliseren.

Bas legt uit dat deze samenwerking bedrijven helpt toekomstbestendig te worden. De integratie zorgt ervoor dat klanten mee kunnen gaan in de digitaliseringsgolf zonder het wiel opnieuw uit te vinden. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om efficiënter te werken en tegelijkertijd flexibel in te spelen op veranderingen in de markt.

Functionaliteiten van OutSmart: Een efficiëntere buitendienst

De kracht van OutSmart zit in de manier waarop het de buitendienst volledig digitaliseert. Met de app kunnen medewerkers onderweg hun werkorders beheren, tijd registreren, klantgegevens raadplegen en gebruikte materialen invoeren. Dit voorkomt het verloren gaan van informatie en zorgt ervoor dat alles direct in het systeem verwerkt wordt, zonder dat er extra administratieve handelingen nodig zijn.

  • Real-time registratie: Medewerkers kunnen ter plaatse werkbonnen afronden, wat zorgt voor directe facturatie en meer overzicht in de voortgang van projecten.
  • Koppeling met Visma Solidbricks: Zodra een werkbon is afgerond, wordt de data automatisch gesynchroniseerd met het backoffice-systeem van Visma Solidbricks. Dit maakt het mogelijk om direct een factuur op te stellen, zonder dat er nog handmatig gegevens ingevoerd moeten worden.
  • Toegang tot project- en klantgeschiedenis: Dankzij OutSmart hebben buitendienstmedewerkers altijd inzicht in eerdere werkzaamheden bij dezelfde klant. Dit helpt hen om sneller te handelen en voorkomt dat taken dubbel worden uitgevoerd.
  • Routeplanning en materiaalbeheer: OutSmart ondersteunt ook routeberekeningen voor een efficiëntere inzet van de buitendienst. Daarnaast kunnen gebruikte materialen eenvoudig bijgehouden worden, zodat er geen vertraging ontstaat door voorraadproblemen.

Hoe jouw bedrijf kan profiteren van deze samenwerking

Met de combinatie van OutSmart en Visma Solidbricks kunnen bouwbedrijven hun financiële en operationele processen eenvoudig digitaliseren en optimaliseren. Dit betekent dat bedrijven niet alleen sneller kunnen werken, maar ook altijd inzicht hebben in de actuele status van hun projecten. De integratie maakt real-time facturatie mogelijk, vermindert de kans op fouten en zorgt voor meer grip op de cashflow.

Wil je ontdekken hoe deze integratie jouw bedrijf kan helpen om efficiënter en toekomstbestendiger te werken? Neem dan contact op met Visma Solidbricks of OutSmart om te kijken wat zij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Vergelijkbare berichten