OutSmart Blog

Dit is hoe je je administratie kan digitaliseren - OutSmart

Geschreven door Marketing Outsmart | Sep 5, 2022 4:15:33 PM

Digitaliseren is een trend. Alles moet en kan sneller. Dit verandert ook de administratie van bedrijven naar een digitale boekhouding. Het digitaliseren van de administratie zorgt ervoor dat jouw bedrijf veel kosten en tijd bespaart.

 

Waarom je administratie digitaliseren?

Door middel van digitalisering kan dit proces een stuk efficiënter worden ingericht. Je hoeft namelijk geen tijd meer te besteden aan het overzetten van gegevens tussen verschillende systemen. Ook de boekhouder of accountant hoeft hierdoor minder tijd te besteden aan het doorspitten van de administratie. Dit werkt niet alleen tijdbesparend, maar ook kostenbesparend.

 

Voordelen van digitale administratie

Daarnaast is het doen van digitale administratie ook minder fout gevoelig. Acties waar namelijk menselijke handelingen aan te pas komen, kunnen helaas fouten bevatten. Gegevens kunnen ontbreken of ze kunnen verkeerd zijn vastgelegd. Met een software die administratie digitaliseert, worden er geen handmatige fouten meer gemaakt.

Ook zorgt digitalisering van je administratie voor ruimtebesparing. De volle archiefkasten zijn verleden tijd. De administratie wordt online in de cloud bewaart. Je kan dus overal en wanneer je wil bij jouw administratie. Ruimtebesparing is ook nog eens beter voor het milieu. Op lange termijn wordt er een hele hoop papier bespaart. Hiermee bespaar je een hoop kosten op papier, inkt en enveloppen.

Als laatste raak je met de digitale boekhouding nooit meer een document kwijt. Het koppelen aan je ERP- of boekhoudsysteem is ook mogelijk middels een API-koppeling. Met deze koppeling kunnen gegevens van bonnen en facturen automatisch ingeladen worden in jouw systeem.

 

Mogelijkheden administratie digitaliseren

Er zijn verschillende mogelijkheden om je administratie te digitaliseren. Één daarvan is om het allemaal zelf in Excel en Word etc te zetten. Het nadeel hiervan is dat je nog steeds je administratie niet allemaal op dezelfde plek hebt én alle bovenstaande voordelen komen hier niet bij kijken. Als je jouw administratie wil digitaliseren, is het aanschaffen van een software pakket de beste oplossing. Voor een relatief klein maandelijks bedrag bespaar je ontzettend veel tijd en daarmee kosten.

Ben je benieuwd naar de opties van digitale administratie voor jouw organisatie? De specialisten van OutSmart vertellen je graag meer over de mogelijkheden om jouw papieren administratie te digitaliseren.

Wil je de OutSmart oplossing in werking zien? Plan vrijblijvend een online demo. In een demonstratie van 30 minuten worden al jouw vragen beantwoordt.